Groepsworkshops straatfotografie

Fokko Muller is een ervaren internationale straatfotograaf die sinds 2013 workshops aan particulieren, fotoclubs en bedrijven geeft. Naast workshops geeft hij lezingen over straatfotografie, heeft hij het fotoboek - The Street - gepubliceerd en waren zijn foto's op meerdere plekken in de wereld te zien op exposities. Hij is officieel Olympus VisionairZoom.nl raadt hem aan als ervaren straatfotografiedocent. Hij is mede-auteur van het Praktijkboek Reisfotografie en eigenaar van straatfotografie.nl. Hij heeft een eigen blog en schrijft regelmatig over straatfotografie voor straatfotografie.nl. Fokko is een ervaren coach/mentor van straatfotografen.

Straatfotografie leer je door op straat te zijn met je camera. Zelfvertrouwen en durf krijg je door met de camera dichter bij de mensen te komen die je wilt fotograferen. Veel fotografen vinden dat spannend en de drempel die ze voelen lijkt soms onoverkomelijk. Dat is logisch en normaal, want straatfotografie is ook spannend. En dat maakt het juist zo leuk! 

Heb jij weinig zelfvertrouwen op straat?
In de groepsworkshop Fundamental van Fokko Muller krijg je praktijkopdrachten waardoor je kennis maakt met verschillende soorten straatfotografie en technieken. Je leert hoe je die drempel kunt verlagen.

Wil jij weten hoe je jouw straatfoto's sterker en interessanter kunt maken?
Straatfotografie gaat over kijken en zien. Een aantal opdrachten in de groepsworkshop Fundamental is er op gericht om meer op de omgeving te letten en die omgeving mee te nemen in je foto’s. Daarmee kun je jouw straatfoto’s interessanter maken en op een hoger peil brengen.

Wil je echt creatievere straatfoto's maken en dichtbij mensen komen?
Dan is de workshop Advanced op jouw lijf geschreven. Met de praktijkopdrachten kom je echt dichtbij mensen en leer je beweging en dynamiek in je foto's te brengen. Creatievere straatfoto's is het resultaat.

Video: Nina Mulder

Je doet mee aan een groepsworkshop en toch zorgt Fokko Muller dat er tijdens de workshop voor iedere deelnemer gelegenheid is om specifieke wensen te bespreken of bepaalde dingen uit te proberen. Je docent heeft geen geheimen en deelt graag al zijn kennis op het gebied van straatfotografie.

De tijdens de workshop gemaakte foto’s kun je delen op Instagram met een speciale hashtag of in een exclusieve Facebook groep. Binnen deze Facebook groep kun je contact houden met andere deelnemers van de workshop.

Na afloop van de workshop ontvang je een ePaper met praktijkopdrachten en technieken. Dit document bevat tevens veel informatie over straatfotografie en verwijzingen naar interessante websites.


KIEs uit 2 verschillende groepsworkshops:

Fundamental

  • Introductie tot straatfotografie

  • Niveau beginner tot half-gevorderd in straatfotografie

  • Veel praktijkopdrachten op straat

  • Duur 4 uur

  • Prijs 115,- Euro (inclusief 2 drankjes)

PROGRAMMA VOOR 2020 WORDT IN NOVEMBER BEKEND GEMAAKT!

Uitgebreide informatie en boekingen: klik op Fundamental 

Advanced

  • Vervolgcursus straatfotografie

  • Niveau half-gevorderd tot gevorderd in straatfotografie

  • Veel praktijkopdrachten op straat

  • Duur 4 uur

  • Prijs 115,- Euro (inclusief 2 drankjes)

PROGRAMMA VOOR 2020 WORDT IN NOVEMBER BEKEND GEMAAKT!

Uitgebreide informatie en boekingen: klik op Advanced


Fokko Muller geeft ook prive workshops. Meer informatie vind je HIER.


Wat vinden deelnemers van de workshop:

Sandra Postma na haar workshop Fundamental in Amsterdam (Instagram)
"De workshop is leerzaam en inspirerend. De opdrachten in de straten van Amsterdam waren divers en uitdagend. Fokko heeft een heel plezierige stijl van ‘lesgeven’ en is bovendien genereus in het delen van zijn kennis. De workshop heeft mij in ieder geval geholpen in het beter worden als straatfotograaf en opnieuw laten beleven hoe gaaf straatfotografie eigenlijk is. Ik heb genoten van deze creatieve middag. Bedankt!"

Alexander volgde een workshop in Utrecht (Flickr)
“Fokko’s goed verzorgde workshop bevat tal van praktische oefeningen die je op een andere manier laten kijken en fotograferen. Je wordt uitgedaagd om buiten je comfort zone te treden, vaak met verrassend resultaat. Fokko geeft inspirerende en gerichte feedback tijdens en na de workshop, wat ik als zeer stimulerend heb ervaren. Een leerzame workshop met veel fun, een uitstekende basis voor wie verder wil met straatfotografie.”

Meer recensies vind je HIER.


recente Groepsfoto's van deelnemers:

Alle groepsfoto’s sinds 2013 vind je HIER.