Knotje van Rotje

Vandaag in mijn story - Moments Contained of …

Vorige week zaterdag gaf ik een workshop straatfotografie in Rotterdam. Ik heb altijd mijn 17mm 1.2 PRO lens bij me, maar die liet ik deze keer thuis. Ik nam mijn 7-14mm 2.8 PRO mee, omdat ik wat meer van de architectuur van Rotterdam wilde fotograferen, voor zover daar tijd voor was. Vroeger pakte ik altijd de auto als ik een workshop gaf, maar ik heb besloten voortaan zoveel mogelijk de trein te nemen. Ik plan mijn reis ruim in, want ik wil natuurlijk niet te laat zijn op mijn eigen workshop. Ik was om 12:00 uur al in Rotterdam en had daardoor wat tijd om dit interessante beeld te fotograferen.
Het bijna vier meter hoge bronzen beeld van een jonge vrouw, getiteld Moments Contained (2023), is gemaakt door de Britse kunstenaar Thomas J Price. Ik vind het een indrukwekkend beeld. In mijn vorige fotoverhaal noemde ik al wat bijnamen die Rotterdammers aan gebouwen en beelden geven. Ik kwam voor deze dame ook wat bijnamen tegen: Knotje van Rotje, De Prinses van CS, Mokkel zonder sokkel, Trijntje en Toos Werkeloos. Ik vind Knotje zelf het leukst. Ze heeft een knotje, wat je op mijn foto niet ziet. Ik fotografeerde haar op 7mm om ook het dak van het Centraal Station in beeld te krijgen.

Wil je trouwens een keer meedoen aan een workshop in Rotterdam, dan kan dat weer op zaterdag 27 juli. Kijk even op mijn website voor meer informatie en andere data en locaties.

Vorige
Vorige

Gemiste kans

Volgende
Volgende

Straatmuzikanten