Straatmuzikanten

Gisteren in mijn story - straatmuzikanten

Ik fotografeer zelden straatartiesten of straatmuzikanten als ze met hun act bezig zijn. Dat wordt al zoveel gedaan en het levert de geijkte foto’s op. Ik fotografeer ze liever als ze hun show gaan opbouwen of afbreken, of als ze even pauze houden.

Afgelopen zaterdag eindigde de laatste praktijkopdracht van mijn workshop in Rotterdam bij de Markthal, of beter bekend als de Koopboog bij Rotterdammers. Daar speelde de band De 3de Verdieping. Vooral de man met de sousafoon viel erg op met zijn grote baard die door de harde wind alle kanten uit werd geblazen. De muziek klonk aanstekelijk en ik liep de cirkel met publiek in. Ik had de 7-14 mm op mijn camera, dus ik moest dichtbij de muzikanten komen. In de reflectie zag ik Het Potlood in de weerspiegeling van de Koopboog. Rotterdamser kan het niet worden. Eurootje gedoneerd en blij met de foto die ik net had gemaakt.

Wist je dat Rotterdammers voor elk gebouw of kunstobject een bijnaam bedenken? Het Potlood en de Koopboog ken je inmiddels. De Zwaan of De Wipkip voor de Erasmusbrug, De Spriet voor de Euromast, De Fluitketel voor station Blaak, De Koopgoot voor winkelcentrum Beursplein, De pluk-me-kaal-straat voor de Puntegaalstraat waar het belastingkantoor zat en natuurlijk De Kuip voor het Feyenoord stadion.

De groeten uit Rotjeknor.

Vorige
Vorige

Knotje van Rotje

Volgende
Volgende

Workshop recensies