Vriendelijke lach

Vandaag in mijn story - de glimlach

Iemand vroeg me laatst wat voor fotografie ik doe. Ik liet haar wat straatfoto’s zien en ze keek me bedenkelijk aan. Ze kon zich niet voorstellen dat mensen dat zomaar goed vinden. Zij zou in ieder geval nooit ongevraagd op de foto willen op straat. Ik heb haar verzekerd dat ik dat bij haar nooit zou doen.

Iedere fotograaf die straatfoto’s maakt, kent die verhalen. Ik fotografeer mensen op straat op zo’n manier, dat ze het meestal niet in de gaten hebben. Ik doe het niet stiekem, maar omdat ik op mijn lcd-scherm van mijn camera kijk (en niet door de zoeker), valt het veel minder op dat ik foto’s maak.

Ik zag deze vrouw in de verte aankomen. Ik liep zelf naar een positie waar ik dacht dat ze voor me langs zou lopen. Ik heb altijd een burst mode (repeteerfunctie) aan staan met Continue Autofocus. Dan is het een kwestie van het autofocuspunt op je onderwerp houden en de sluiterknop ingedrukt houden. Ik maakte ongeveer 10 foto’s van haar en koos deze foto uit voor de nabewerking. Ze begon al snel te lachen toen ze zag dat ik haar fotografeerde.

Leuk als je een glimlach tevoorschijn tovert op straat.

Vorige
Vorige

Volg je onderwerp

Volgende
Volgende

Straatportretten