Workshop Olympus - Fotogram - Nivo Schweitzer

Afgelopen zaterdag 27 januari 2018 had Olympus Nederland in samenwerking met Fotogram en fotowinkel Nivo-Schweitzer een seminar straatfotografie georganiseerd. Na ontvangst met koffie bij het mooie gebouw van Fotogram, gaf Pascal Drenth van Olympus een presentatie over de vele mogelijkheden van de OM-D systeemcamera's. Daarna mocht ik een presentatie over straatfotografie geven. Ik had ruim 1,5 uur de tijd, waardoor ik veel aspecten die met straatfotografie te maken hebben, kon behandelen. Ik laat tijdens zo'n presentatie veel van mijn straatfoto's zien en geef de nodige tips&tricks. Ook kan ik goed laten zien waarom ik zo graag met de Olympus OM-D camera werk en wat daarvan de voordelen zijn. Buiten de snelheid van de autofocus en de hoge kwaliteit van de objectieven, is het vooral het LCD-scherm wat vele voordelen biedt voor straatfotografie. Ik zal hier later een aparte blog over schrijven.

De deelnemers.

De deelnemers.

We genoten een heerlijke lunch in het Bakhuys, waarna alle 25 deelnemers een workshop straatfotografie kregen van mij. Pascal had 25 OM-D camera's en diverse objectieven meegenomen, zodat iedereen de kans kreeg de camera's in de praktijk uit te proberen. Ik gaf de deelnemers 3 praktijkopdrachten die ze tijdens de uitgestippelde route moesten uitvoeren. De route ging langs de Amstel naar het Waterlooplein en via de Utrechtsestraat weer terug naar Fotogram aan de Sarphatistraat. We pikten nog een anti-Erdogan demonstratie mee op het Waterlooplein met veel politie op de been.
Terug bij Fotogram zocht iedereen zijn 3 mooiste foto's uit voor de nabespreking. Ik mocht feedback geven op de foto's die de deelnemers gemaakt hadden die middag.

Een geslaagde dag mede dankzij de prima organisatie van alle partijen.

Op zo'n Olympus dag betalen de deelnemers meestal 25 of 40 Euro all-in. Meestal staat dat bedrag gelijk aan een kortingsbon voor aanschaf van Olympus apparatuur bij de mede-organiserende fotowinkel. Gegarandeerd een leuke en leerzame dag!

Kers op de taart voor mij persoonlijk was  dat Pascal de nieuwe Olympus 17mm 1:1.2 PRO lens bij zich had. Die kon ik mooi uitproberen tijdens de workshop. Wat een fantastisch objectief is dat. Hieronder wat foto's die ik die middag heb gemaakt.

fokko muller street photography - 180127 - 001.jpg
fokko muller street photography - 180127 - 005.jpg
fokko muller street photography - 180127 - 006.jpg