Olympus Visionair

15 juli jongstleden maakte Olympus Nederland op haar Facebook pagina officieel bekend dat ik Olympus Visionair ben. Dat deden ze als volgt:

Ik denk dat ik nog veel trotser ben dan Olympus :-) 

Ik heb al veel mooie dingen mogen meemaken sinds ik met straatfotografie bezig ben. Sommige momenten vergeet ik nooit meer. Deze samenwerking met Olympus voel ik als een bekroning van mijn werk tot nu toe.

Natuurlijk fotografeer ik al vele jaren met heel veel plezier met Olympus apparatuur, zoals miljoenen andere fotografen op deze wereld. Dat Olympus mij kiest als één van haar ambassadeurs, betekent dat zij mijn werk en capaciteiten erkennen. Olympus gelooft dat ik andere fotografen kan inspireren door te laten zien wat voor soort (straat)foto's je kunt maken met Olympus camera's en objectieven.  En als je met een ander merk fotografeert, dan hoop ik je ook te kunnen inspireren om de straat op te gaan en het dagelijks leven te documenteren met je camera.

De nieuwe samenwerking met Olympus biedt mij de mogelijkheid de nieuwste apparatuur uit te proberen. Ik hoop Olympus de komende jaren te kunnen vertegenwoordigen op de vele evenementen en beurzen waar ze aanwezig zijn. Dat geeft mij de mogelijkheid om in contact te komen met andere fotografen. 

Ik schreef in juni al een blog over de nieuwe Olympus OMD5 Mark II die ik op dit moment mag uitproberen. Sinds kort heb ik de Olympus 8mm f/1.8 Fishey PRO tot mijn beschikking. Ik ben met een project bezig om te kijken of deze lens bruikbaar is in mijn straatfotografie. Ik zal daar later meer voorbeelden van geven, maar de Markthal in Rotterdam vind ik zelf al een succes:

Mocht je zelf vragen of opmerkingen hebben over straatfotografie of over Olympus gear, laat dan een commentaar achter.

Mijn officiële Olympus Visionair profiel is te bekijken op de website van Olympus.