Met Anne - 3

Zondag 1 mei j.l. ging ik met Anne op pad om foto's te maken voor haar website. "Conceptuele straatfotografie" waarbij Anne, al dan niet prominent, in beeld is en de straat het decor. We hadden een aantal concepten voorbereid en daarbij locaties voor ogen waar we zouden fotograferen. We spraken om 9:30 af voor het Centraal Station in Amsterdam en het was een prachtige zonnige dag. 

Voor mijn workshops gebruik ik regelmatig de Vier Seizoenen Wachtkamer in Grand Café Restaurant 1e Klas. We mochten deze ruimte gebruiken om foto's te maken. Een goede start in een mooie klassieke ruimte. De openbare bibliotheek aan de Oosterdokskade was de volgende locatie. Anne heeft een tekstbureau en een plek met boeken leek ons een goede link met haar werk. We vonden daar onverwachts mooie plekken en maakten er interessante foto's. 

Anne vond de trappen naar het buitenterras van museum Nemo een goede plek. Toen we er aankwamen, troffen we een bizar tafereel aan. Gillende sirenes van politie en brandweerwagens. Er was zojuist een lijk afgedekt met een wit laken. We werden omgeleid, maar het buitenterras werd afgesloten, omdat de politie terecht geen pottenkijkers wilde. 

De achterkant van het Centraal Station was het volgende doel. Uitzicht op het IJ. De fraaie bogen van staal. Veel fietsers, scooters en voetgangers. Een prima locatie om Anne, niet prominent, te integreren met het drukke Amsterdamse straatleven. Met het pontje over het IJ naar het EYE museum. Tijd voor een lunch buiten bij Café De Pont.

Terug over het IJ op zoek naar een locatie op een zebrapad om Anne te 'bevriezen' in een menigte mensen die achter haar lopen. Daarna met de tram naar het Vondelpark waar we Anne hebben gefotografeerd met  fietsende Amsterdammers. Als je door de stad loopt, kom je altijd onverwachte situaties en locaties tegen. In het Vondelpark zetten we Anne neer in prachtige schaduwen van een boom, omringd door fietsers. Ook op zondag is het erg druk in Amsterdam, soms wat te druk voor een goede foto.

Anne wilde een foto in de stijl van mijn "Undercover" project. Dat lukte goed op het Museumplein. Voor een "achter het raam" foto reisden we naar het Spui. Verrassend waren de oude treinstellen die we op de NDSM-werf tegenkwamen. Leuk tochtje met de pont vanaf het Centraal Station naar de werf. Deze pontjes zijn trouwens sowieso leuk om te fotograferen. De fotografiereis eindigde bij Exki waar we een klein hapje aten, met name omdat ik Anne nog achter het raam daar wilde fotograferen. Rond 20:30 waren we klaar.

Het was een lange, gezellige dag. Het is leuk om met Anne op pad te gaan. Ze heeft veel geduld en is zelf actief met ideeën over mogelijke beelden. Persoonlijk ben ik erg tevreden over een aantal foto's. Belangrijker is dat Anne enthousiast is over de resultaten en dat zij voldoende materiaal heeft voor haar nieuwe website en ook foto's kan rouleren. Zij heeft ruim 30 foto's opgeleverd gekregen in het formaat 2000 x 800 pixels.

Mijn werk voor dit project zit er op. Aan Anne de taak om de nieuwe website af te maken. Ze is druk bezig met haar webbouwer om de puntjes op de 'i' te zetten. Als de website klaar is, dan zal ik in mijn laatste blog over dit project een link opnemen.

Anne heeft me toestemming gegeven om in dit blog wat foto's te laten zien. Dit zijn absoluut mijn favorieten.

Vier Seizoenen Wachtkamer - Grand Café Restaurant 1e Klas

Openbare Bibliotheek - Oosterdokskade

Openbare Bibliotheek - Oosterdokskade

Achterzijde Centraal Station

Vondelpark

Museumplein

NDSM werf