Terugblik 2016

Ik kijk aan het eind van een jaar graag even terug naar wat er gebeurd is op fotografiegebied. 2016 is een prachtjaar voor mij geweest met enkele mooie hoogtepunten, zoals de officiele samenwerking met Olympus!

Dit was het vierde jaar dat ik mijn workshops straatfotografie gaf. Het geeft zo veel voldoening om van mijn deelnemers te horen dat je ze inspireert en dat ze door jouw workshop meer zelfvertrouwen hebben op straat en betere foto's zijn gaan maken. Mijn lezingen voor fotoclubs worden ook vaak als zeer inspirerend ervaren. Ik ben de honderden fotografen die ik dit jaar tijdens workshops en lezingen heb mogen ontmoeten, ontzettend dankbaar voor het vertrouwen in mij! Niet te vergeten de mensen die mijn boek The Street hebben gekocht. Ik heb nog een paar exemplaren over.

Foto: Bob Bruyn

Foto: Bob Bruyn

Begin dit jaar heb ik het domein www.straatfotografie.nl overgenomen. Ik heb veel tijd gestoken in het bouwen van de website en het opbouwen van een platform waar Nederlandstalige straatfotografen terecht kunnen voor informatie en zelf hun foto's kunnen tonen. Vooral de High5's waarin ik een kort interview houd met fotografen en 5 foto's van ze toon, wordt gewaardeerd. Ik wil meer regelmaat brengen in het posten op de Facebook pagina, maar ik ben tevreden over dit eerste jaar.

In 2016 was ik lid van de jury van de Urban Photo Race in Amsterdam, stond een foto van me in het fotoboek van WeStreet 2016, werd ik uitgebreid geinterviewd door digifoto Starter en mocht ik in opdracht foto's maken voor de website van Metanne en Team Polaroid.

Het echte hoogtepunt is voor mij de benoeming tot Visionair door Olympus. Ik voel het als een enorme erkenning van mijn werk, dat ik deel uit mag maken van de ambassadeurs voor dit geweldige merk. Groot voordeel voor mij is dat ik gebruik mag maken van de nieuwste camera's en objectieven van Olympus. Recent mocht ik een presentatie over straatfotografie geven voor de Olympus Camera Club in het Olympus hoofdkantoor in Zoeterwoude. Ik hoop in de toekomst nog veel voor Olympus te mogen doen op evenementen en beurzen.

Ik heb ook nog lekkere straatfoto's gemaakt dit jaar. Dat is toch wat ik het liefste doe: op straat rondlopen, mensen bekijken en mooie momenten vastleggen met mijn camera. Een compilatie van 2016 is op YouTube te vinden.

Veel plannen voor 2017 staan al in de steigers. De komende weken werk ik ze verder uit en daarna meld ik me weer.

Wat zijn jouw hoogtepunten van 2016 geweest?