Presentatie straatfotografie Fotoclub Rotterdam

Een paar weken geleden was ik uitgenodigd bij Fotoclub Rotterdam om een presentatie over straatfotografie te geven. Een enthousiaste club mensen waarvan er nog maar weinig aan straatfotografie hadden gedaan. Ik stel het altijd op prijs als ik veel vragen en opmerkingen krijg, dat houdt de boel levendig.

Er onstond een aardige discussie over mijn manier van fotograferen. Ik vind zelf dat ik niet 'sneaky' fotografeer. Daarmee bedoel ik dat ik zichtbaar ben voor mensen, niet verborgen. Ik probeer op het moment van afdrukken niet op te vallen voor mijn onderwerp.
Een luisteraar vond het juist sneaky dat ik het LCD scherm gebruik van mijn camera en dus niet (zichtbaar) door de zoeker van de camera kijk. Zo had ik het nog niet eerder bekeken. Niet dat ik het eens ben met zijn standpunt, maar het was verfrissend om zijn invalshoek te bespreken. 

Ben je geinteresseerd in mijn presentatie? Kijk dan op mijn website voor meer informatie.

Marco de Waal heeft onderstaande sfeerimpressie gemaakt (smartphone met weinig licht).