Fotostudio de Jong

Vorig jaar was er plotseling Fotostudio de Jong op TV, eindelijk een programma over fotografie. Ik heb elke uitzending geboeid gekeken. 
Dit seizoen gooide men de formule totaal om: het is nu een live programma met publiek. Het publiek mag een foto insturen die tijdens het programma misschien aan bod komt. Ik stuurde een foto in en kreeg een uitnodiging om de show van 12 februari bij te wonen. Toevallig waren een paar fotovrienden en Facebookvrienden ook uitgenodigd gisteren. Ik had besloten Wilfried de Jong (de presentator) mijn boek "The Street" te overhandigen. Ik had geen idee of hij toegankelijk was voor of na de opnames.

image.jpg

Jeske Giesen (rechts op de foto) grapte min of meer dat het mooi zou zijn als mijn boek op de tafel van Wilfried zou liggen, bij de andere fotoboeken die er lagen. Ik kon zelf de tribune niet af, maar ik wenkte naar mijn zoon Sven die op de tribune tegenover ons zat. Mijn zoon is een ondernemend type en hij had aan 3 gebaren genoeg. Ik wees op mijn boek, op de tafel en op hem en hij haalde mijn boek direct op en legde het op de tafel. Hij maakte onderstaande foto als bewijs. Mijn boek lag gedurende de hele uitzending op tafel.

image.jpg

Foto door Sven Muller

Hieronder Wilfried vlak voor de uitzending en links op de tribune Sven tussen 2 dames in.

image.jpg

De meningen zijn verdeeld over de live uitzendingen tot nu toe. Ik vind zelf dat een combinatie van live uitzending en vooraf gemaakte reportages sterker zou zijn. Hij kan dan inspringen op de actualiteit en ook weer fraaie reportages laten zien. Ik wacht het rustig af en blijf absoluut kijken.

Wilfried had voor de opnames al aangegeven dat hij het prima vond als mensen foto's van hem maakten. Na afloop van de opnames zag ik dat één van zijn medewerkers de tafel met fotoboeken ging opruimen. Ik baande mij een weg over de tribune naar beneden, pakte mijn boek en liep meteen naar Wilfried die nog van zijn microfoon werd bevrijd. Ik stelde me voor en overhandigde hem mijn boek. Hij was blij verrast en bedankte me.

Foto door Rosanne Dubbeld

Foto door Rosanne Dubbeld

Ik was blij dat ik met een paar goede fotografen was, die zo slim waren om mijn ontmoeting met Wilfried vast te leggen met hun smartphones. Ook met onderstaande foto's van Rosanne Dubbeld ben ik heel erg blij. 

Foto door Rosanne Dubbeld

Foto door Rosanne Dubbeld

Foto door Rosanne Dubbeld

Foto door Rosanne Dubbeld

Na afloop nog een biertje gedronken met Sven, Rosanne, Jeske en Annemiek in het Media cafe waar Wilfried en zijn crew gezellig meedoen.

Wat een topavond, vooral dankzij mijn zoon Sven die strontziek was, maar als een bikkel mee ging. En mij rustig hield in de stress voor de uitzending.